Ψαρονέφρι στο τηγάνι με πουρέ πατάτας και μανιτάρια

linkedin
Μερίδες
Για 3
prepTime
Χρόνος προετοιμασίας
10 λεπτά
totalTime
Συνολικός χρόνος
35 λεπτά
Υλικά

 

600 γρ ψαρονέφρι
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
Μισό πράσο ψιλοκομμένο 
Σκόρδο ψιλοκομμένο 
1 κ.σ. γαλλική μουστάρδα 
Δεντρολίβανο 
Ελαιόλαδο 
4 μανιτάρια λευκά 
100 ml κρασί κόκκινο 
20 ml γουοστέρ σως 
Αλάτι 
Πιπέρι 
1 κ.γ. πάπρικα 

 

Για τον πουρέ πατάτας 
2 μεγάλες πατάτες 
Νερό 
Ελαιόλαδο 
50 γρ Βούτυρο
50 ml κρεμά γάλακτος 
Αλάτι 
Πιπέρι 
Σχοινόπρασο 

Εκτέλεση

 

Καρυκεύουμε το ψαρονέφρι με αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και  τη γαλλική μουστάρδα. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο για να σοτάρουμε καλά το ψαρονέφρι. Κόβουμε σε κύβους τις πατάτες και τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα. 

 

Όταν πάρει ωραίο χρώμα το κρέας, το αφαιρούμε από το τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο για να τα σοτάρουμε. Στη συνέχεια βάζουμε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες και το ψιλοκομμένο σκόρδο. 
 

Όταν έχουν ψηθεί σωστά τα λαχανικά,  προσθέτουμε το κρέας και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και το worcestershire σως. Σκεπάζουμε το τηγάνι.

Γλασάρουμε και τελειώνουμε με ψιλοκομμένο δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε στην άκρη. 

 

Μόλις έχει ψηθεί η πατάτα τη στραγγίζουμε καλά. Προσθέτουμε  το βούτυρο και την κρεμά γάλακτος ανακατεύοντας πολύ καλά με ένα σύρμα. Στο τελείωμα βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το σχοινόπρασο.

 

ΤIP
Όταν θέλουμε να βράσουμε ρίζες πάντα ξεκινάμε να τα βράζουμε με κρύο νερό για να μην καταστρέψουμε το άμυλο τους και να ψήνονται σωστά.

facebook.png instagram.png twitterx.png linkedin.png

Συνταγές και Συμβουλές